Home Változatos programok várhatók az elkövetkező hetekben

Változatos programok várhatók az elkövetkező hetekben

Változatos programok várhatók az elkövetkező hetekben

Mozgalmas időszak előtt és mögött áll a Nagykárolyi Református Egyházmegye. Több fontos eseményre fog sor kerülni az egyházmegye területén az elkövetkezendő hetekben. Az elmúlt időszakban pedig több gyülekezet is új lelkészt kapott.

Nincs olyan hétvége, amelyiken ne  várna valamilyen egyházi esemény a térség reformátusaira a következő egy hónapban. November 18-án Ákoson szervezik meg a Presbiteri Szövetség regionális találkozóját. Ugyancsak ezen a napon tartják az Ady-ünnepséget Érmindszenten. November 25-én Piskolton kerül megszervezésre az vallásórások bibliaismereti vetélkedője, december 2-án pedig az ifjak bibliaismereti vetélkedője fog következni. December 6-án egyházmegyei közgyűlésre várják az egyházközségek vezetőit. December 10-én pedig a nőszövetségek tagjai gyűlnek össze Bogdándon, hogy a Kárpát-medencei imanaphoz csatlakozva együtt fohászkodjanak. Balogh Enikő egyházmegyei missziói előadó pedig adventi imaközösségre hívja november 27-től a gyülekezetek tagjait. Minden napra egy-egy téma és imádság lesz kijelölve, amit együtt imádkozhatnak a családok minden este 9 órától vagy a nap bármelyik órájában.

Az egyházmegye legutóbbi adminisztrációs gyűlésére, november 6-án Ghitea Szabó József, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület missziói előadója is ellátogatott, aki kettős céllal érkezett Nagykárolyba. Egyrészt szerette volna jobban megismeri az egyházmegye lelkészeit, másrészt felhívta a figyelmet arra, hogy jövőre az Élő Ige éve lesz. Arra kérte az egyházmegye lelkészeit, hogy éppen ezért a következő évi programjaikat e téma köré szervezzék.

Nemcsak programok sokaságában bővelkedik az idei ősz, de számos településen is új lelkészt köszöntöttek. Ákoson Gál Lídia Hajnal tölti be november 1-től a lelkészi állást, Tasnádszarvadon pedig a férje, Gál Krisztián Rudolf. Érszakácsiba Szilágyi Gyöngyi lelkésznő kapott meghívást. Az Iriny-Érdengeleg-Mezőterem Társegyházközségbe Vajda Szabolcs kapott kinevezést, Nagykároly-Kertvárosba pedig Balogh Nikolett. Isten gazdag áldása legyen szolgálatukon!

Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük