Home Nagypéntek

Nagypéntek

30 Már

Nagypéntek

„Bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy miután meghaltunk a bűnöknek, az igazságnak éljünk: az ő sebei által gyógyultatok meg.” (1Pt 2,24)

A Heidelbergi Káté 40. kérdésében választ kapunk arra, hogy Jézusnak miért kellett a keresztre mennie: „Azért, mert Isten igazságának semmi más módon a mi bűneinkért megfizetni nem lehetett volna, csakis az Isten fiának halála által”. Ő kifizette a mi örök életünk „biztosítását”.

Ma már alig tudjuk elképzelni a mindennapjainkat különböző kockázatviselések nélkül. Jármű, ingatlan, egészségügyi, élet és balesetbiztosítást kötünk, mert bármikor bármi megtörténhet. Olyan kockázatviselést kötünk, amilyenre van pénzünk. Amikor megkötjük ezeket a biztosításokat, gondolunk-e arra, hogy van ezektől egy sokkal fontosabb is, az örök életünké. Ennek megkötéséhez nincs szükségünk pénzre. Az árát Jézus fizette meg helyettünk a nagypénteki kereszten.

A nemrégiben terroristák által kivégzett moszkvaiknak vagy a Esztergom-Nyerges Rally ártatlan áldozatainak vajon milyen biztosításuk volt? Amikor kiléptek az otthonukból, nem tudhatták, hogy mi vár rájuk aznap. Neked, milyen biztosításod van? Az örök életre kötöttél-e?

Kulcsold imára a kezed és köszönd meg Jézusnak, hogy vállalta érted és helyetted a kereszthalálált, és ezáltal üdvösséget szerzett számodra. Ámen.

Bűnbánó szívvel állunk meg szent kereszted alatt, drága megváltó Jézusunk. Köszönjük neked, hogy vállaltad helyettünk a kereszthalált. Imáinkban visszük teeléd elhunyt szeretteinket. Hisszük, hogy kegyelmedből örök élettel ajándékozod meg őket, és egy nap minket is. Ámen.

Sebestyén Elek Előd