Home Isten megsegít

Isten megsegít

12 nov

Isten megsegít

„Ragyogjon rá orcád szolgádra, segíts rajtam hűségesen!” (Zsoltárok 31,17)

Isten arcának fénye soha nem hagy el minket. Az Úr ragyogása fénylik szolgái arcán, azokon az arcokon, akik ragaszkodnak hozzá, akik szívük mélyéről hűséget ígérnek neki. Ez az a fény, amely soha nem hagy el, még a legsötétebb pillanatokban sem minket. A zsoltáros ezt a ragyogó tekintetet kéri az Úrtól.

Egy mélyről fakadó kérés hangzik el még az igében: „Segíts rajtam hűségesen!”. Ez egy olyan szív kiáltása, amely érti, hogy Isten hűsége és segítsége mindennél erősebb.

Te ma miben kéred az Úr segítségét? Izráel népe az egyiptomi elnyomás miatt fohászkodott Istenhez. Az Úr elküldte Mózest, aki kivezette a rabszolgasorsból őket.  Dávid Isten segítségével győzte le a filiszteus Góliátot. Dánielt szintén az Úr segítette meg, amikor a méd Dáriusz király az oroszlánok vermébe dobatta. Nem esett semmi bántódása. Pál apostol háromszor is könyörgött, hogy távozzon el tőle egy betegség. Isten meggyógyította, azt válaszolta: „Elég neked az én kegyelmem” (2Kor 12,9).

Tárd kérésedet ma te is bizalommal Isten elé. Ő meghallgatja a te imádságodat is, a megfelelő időben pedig elküldi számodra a segítséget. Ő ragyogtassa rád orcáját és tegye áldottá ezt a hetedet! Ámen!

Gondviselő Istenem, hálás vagyok neked, amiért meghallgatod imádságaimat. Köszönöm neked, hogy te sokszor segítettél már meg engem. Kérlek, légy ma mindazokkal, akiknek különösen fontos ezekben a pillanatokban a te segítséged. Ámen!

Sebestyén Elek Előd