Home Megköszönték az elmúlt 10 évet

Megköszönték az elmúlt 10 évet

Megköszönték az elmúlt 10 évet

Balla Árpád lelkipásztor 10 éve szolgál a Szaniszlói Református Egyházközségben. A húsvétvasárnapi istentiszteleten ennek apropóján köszöntötte a gyülekezet a lelkészcsaládot, ugyanakkor egy új palásttal és öltönnyel ajándékozta meg a lelkészt.

A közösség képviseletében Chivu Mónika elmondta: „Tíz esztendővel ezelőtt a lelkipásztor és családja fiatalos lendülettel vetette bele magát a munkába. Az eltelt évek alatt hűséggel, olykor erőfeszítésekkel végezte lelkipásztori szolgálatát gyülekezetünk javára és épülésére. Itt adunk hálát minden erőfeszítésért, amelynek gyümölcseit láthatjuk. Elmondhatjuk, hogy sok volt a munka, de Istennek hála munkásokat is adott hozzá. Közös erővel, lelkészünk irányításával és vezetésével valósítottuk meg mindezeket. Megköszönjük áldozatos szolgálatát, a sok értékes igehirdetést, a lelkipásztori gondoskodást, a közösség építését és mindazt a sokrétű munkát, amit megtett.”

Dénes Ferenc A pap prédikációja önmagáról című verset Chivu Veronika olvasta fel, énekkel köszöntött Speth József kántor. Az új palástot Tóth Sándor főgondnok adta át.

A kedves szavaktól és meglepetéstől meghatódott lelkész megköszönte a közösség szeretetét és tiszteletét. Az új palástról elmondta: bár nem olyan nehéz, mint a régi, mégis minden palást viselése óriási felelősséget ró a viselője vállára. Felelősséget Isten és a gyülekezet iránt. Mintha csak egy pillanat lett volna az eltelt 10 év, mégis hosszú volt ez az időszak, ami különösen a gyermekek fejlődésén látszik meg. Mozgalmas volt az elmúlt évtized, hiszen sok mindent sikerült megvalósítani ezalatt. Voltak mélységek és magasságok. Ám bízik benne, hogy Isten kegyelmével és irgalmával a továbbiakban is jelen lesz a gyülekezetben, megőrzi mindannyiukat és gondot visel rájuk a jövőben is

Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük