Home Imaséta: hatodik nap

Imaséta: hatodik nap

Imaséta: hatodik nap


„Atyám, a te kezedbe teszem le az én lelkemet!” (Lk 23,46)

Vespasianus császár halálos betegsége kezdetén így kiáltott fel: „Azt hiszem, isten lesz belőlem!” Mennyire más Jézus hozzáállása! Ő nem tréfálkozik, nem a saját nagyságával van eltelve, hanem alázattal beleteszi magát szerető mennyei Atyja kezeibe.


Ha kiformálódott a szívedben, mondd el te is szerető mennyei Atyádnak, hogy kezébe teszed az életed, mert tudod, hogy ott van a legjobb helyen.

Mit jelent ez most a te életedben? Van-e valami, amit oda kell adnod neki?

Vegyél egy kavicsot, és miközben imádkozol, tedd oda a Bibliádhoz!


Végezetül…

Utolsó szavainknál igazán azt mondja a szánk, amivel szívünk és életünk tele volt. Az elmúlt napokban te is láthattad és olvashattad Jézus utolsó szavait, melyek szenvedése és megaláztatása ellenére csordultig voltak mindenki iránti szeretettel és alázattal. Ha végiggondolod, magad is beláthatod, hogy ezeket senki más nem lehetett képes kimondani, egyedül Isten Fia.

Jézus Krisztus nemcsak meghalt, hanem fel is támadt. Ma is él. A te életedben is jelen van.

Vedd a kezedbe a Bibliád mellé helyezett kavicsokat és egy csokor virágot! Vidd ki azokat annak a sírjához, aki nagyon fontos számodra és hiányzik neked. Emlékeztessenek ezek téged a bűnbocsánatra, a magad és a szeretted örök életére, Jézus feltámadására és jelenlétére.


Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük