Home Ima a fiatalokért, házasság előtt állókért és fiatal házasokért

Ima a fiatalokért, házasság előtt állókért és fiatal házasokért

Ima a fiatalokért, házasság előtt állókért és fiatal házasokért

Több gyülekezet is online térben tartja nőszövetségi bibliaóráit és istentiszteleteit, ezért nem volt lehetőség arra, hogy hagyományos módon megtartsák a Kárpát-medencei női imanapot. Számukra teszi közkinccsé Tőtős Beáta nőszövetségi elnök a Nagykárolyi Református Egyházmegye nőszövetségi vezetősége által megírt imádságokat. Minden nap egyet olvashatunk belőle egyházmegyénk honlapján vagy a nőszövetség közösségi oldalán. Imádkozzunk együtt!

Gondviselő Istenem! Áldalak és magasztallak téged azért a kegyelemért és szeretetért, amit napról-napra kiárasztasz teremtett világodra és benne az emberre. Igen Atyám, ebben a küzdelmekkel és kétségekkel teli helyzetben is, amit a világban tomboló járvány okoz, én hiszem, hogy érezni és tapasztalni lehet akár a nyomorúságok között is azt a sok-sok áldást és kegyelmet, amivel megajándékozol bennünket.

Imádságom által ma a fiatalokat, a jövő nemzedékét hozom eléd Uram. Azokat, akik házasság előtt állnak és azokat is, akik már a házasság kötelékében élnek. Nehéz ma fiatalnak lenni Istenem, mert olyan sok bizonytalanság veszi körül ezt a szárnyait bontogató nemzedéket. Sok minden próbálja meg nádszál hitüket és sok minden igyekszik letéríteni őket a Tőled rendelt útjukról. Add Atyám, hogy minden fiatal megérezze a Te gondviselő kegyelmedet és hagyatkozzon arra az élet legnagyobb kihívásaiban: a pályaválasztásban, párválasztásban, a házasság Tőled rendelt intézményének tiszta és őszinte megélésében. Te adj áldást a megkötendő házasságokra, azok számára pedig, akik már ebben a szövetségben élnek te adj kitartást és erőt, hogy hűek tudjanak maradni egymáshoz és ahhoz az eskühöz is, amit Te előtted egymásnak fogadtak. Hiszem Uram, hogy az egyik legnagyobb ajándékod az ember számára nem más, mint a házasság köteléke. Segíts, hogy ezt minél többen megtapasztalják és boldog, egymásnak elkötelezett emberekként ebben éljenek.

Légy oltalmunk Istenünk ebben a különösen nehéz időszakban, és add, hogy ez a megpróbáltatás ne falakat húzzon közénk, hanem táplálja bennünk a szeretetet, a felelősségtudatot és az önuralmat. Fiad nevében kérlek, hallgasd meg könyörgésemet. Ámen.

Bencze-Kádár Orsolya

Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük