Home Ima a betegekért, testi-lelki szenvedéseket hordozókért

Ima a betegekért, testi-lelki szenvedéseket hordozókért

Ima a betegekért, testi-lelki szenvedéseket hordozókért

Több gyülekezet is online térben tartja nőszövetségi bibliaóráit és istentiszteleteit, ezért nem volt lehetőség arra, hogy hagyományos módon megtartsák a Kárpát-medencei női imanapot. Számukra teszi közkinccsé Tőtős Beáta nőszövetségi elnök a Nagykárolyi Református Egyházmegye nőszövetségi vezetősége által megírt imádságokat. Minden nap egyet olvashatunk belőle egyházmegyénk honlapján. Imádkozzunk együtt!

„Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és megsegíti a megsebzett lelkeket.” Zsoltárok 34, 19

Mennyei édes Atyám! Hálaadással magasztalom szent neved mérhetetlen szeretetedért és gondviselésedért. Köszönettel borulok le eléd eddigi életemért és családom minden tagjának életéért. Köszönöm megnem érdemelt áldásaidat és az egészséget, amit nap mint nap kirendeltél számunkra. Megóvtál engem és szeretteimet az egész világon terjedő koronavírus járvány betegségtől.

Viszont alázattal könyörgöm hozzád gondviselő Istenem, hogy Szentlelked által erősítsd és gyógyítsd meg azokat, akik elkapták ezt a betegséget, vagy bármilyen más betegséget hordoznak. Kérlek, hogy Te légy az ő gyógyító orvosuk, hiszen a te oltalmazó karjaidban van reménységük. Adj erőt és kitartást azoknak, akik a betegségeket özvegyen, egyedülállóan kell, hogy hordozzák. Te fogd kezüket és lelked által adj nekik benned való szüntelen bizakodást a gyógyulás reménysége felé. Mennyei édes Atyám, sokszor megtörve vesszük tudomásul, hogy önmagunk ereje által semmire sem vagyunk képesek. Csakis a te kegyelmed és irgalmad által juthatunk el testi és lelki gyógyulásra egyaránt. Kérlek, hogy adj nekünk Benned való rendíthetetlen hitet, hogy bármilyen élethelyzet és körülmény között csakis rád emeljük tekintetünket és tőled várjuk a segítséget és a felépülést. Adj gyógyulást a beteg sebekre és vigaszt a megtört szíveknek.

Szent igédbe és hatalmas kezedbe kapaszkodva kérlek, hogy ne a mi érdemeinkért, hanem a drága Jézus Krisztus érdeméért oltalmazd életünket és tarts meg bennünket. Ámen.

Szabó Ildikó

Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük