Home Egyházkerületi nőszövetségi konferencia Bihardiószegen

Egyházkerületi nőszövetségi konferencia Bihardiószegen

Egyházkerületi nőszövetségi konferencia Bihardiószegen

Közel 1500-an vettek részt szeptember 14-én a Bihardiószegen megrendezett találkozón, amelynek idei témája: „Az Élő Ige hirdetése és hatása a nőszövetségi szolgálatban”.

A zord idő sem szegte kedvét annak a közel másfélezer nőszövetségi tagnak, akik az idén is lelkesen gyűltek össze a közös imádságra és igehallgatásra. Mint minden évben, az idén is ünnepélyes zászlósbevonulással vette kezdetét az esemény. Büszkeséggel vegyített lelki alázattal vitték a zászlót a gyülekezetek erre kijelölt asszonyai, mint akik tudják, hogy Jézus zászlója alatt segítséget és győzelmet kapnak.

Az istentisztelet Ft. Bogdán Szabolcs-János püspök imádságával vette kezdetét, majd Szánthó Júlia, a Zilahi Református Egyházmegye nőszövetségi elnökének igehirdetésével folytatódott, aki a Gal 6:2,6 üzenetét helyezte a jelenlévők szívére: „Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltsétek be Krisztus törvényét. Akit pedig az igére tanítanak, részesítse tanítóját minden javából.”. Ez azt jelenti, hogy hordozzuk mások bűneinek terhét és ez kölcsönösen működik. Arról ismeri meg a világ, hogy a Krisztus tanítványai vagyunk, ha szeretjük egymást. Közösségben vagyunk egymással és Krisztus családjába tartozunk, ezért alázattal és tisztelettel fordulunk egymás felé – hangsúlyozta ki az igehirdető. A záró imádságban Dr. Koncz Vágási Katalin, a Magyarországi Országos Nőszövetség elnöke, adott hálát a buzdító igéért, ami a mindennapi életünk része kell legyen.

Az egybegyűltek köszöntötte Nagy Erika, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület megbízott elnök. Köszönetet mondott a szervezőknek, majd átadta a szót Rácz Ervin generális direktornak, aki az Úrnak való szolgálatra bátorította a nőszövetségi tagokat, és arra kérte őket, hogy a lelkipásztorokért is imádkozzanak, hogy az Élő Ige méltó hírnökei legyenek. Ghitea Szabó Levente, a Missziói Ügyosztály előadótanácsosa biztatta a jelenlévőket a jó cselekedetekre. Ezt követően köszöntött Orosz Márta, az Érmelléki Református Egyházmegye nőszövetségi elnöke. Kihangsúlyozta az érmelléki emberek szeretetét, és köszönetet mondott annak a 28 gyülekezetnek, amelynek asszonyai vállalták az ebéd elkészítését. Végül üdvözölte a jelenlévőket Bara László esperes, helyi lelkipásztor, aki röviden bemutatta a Bihardiószegi Református Egyházközséget. A köszöntések sorát Ghitea Balázs zongorajátéka zárta.

A Bihardiószegi Református Egyházközség nőszövetségének bemutatkozása és szolgálata után Ghitea Angéla vezetésével az ifjak éneke és szavalata örvendeztette a lelkeket. Bogdán Ilona főtiszteletű asszony, „Az Élő Ige körül a családban” címmel tett bizonyságot Isten megtartó szeretetéről. Elizeus és az özvegy története által mutatott rá a családi összetartás és a közös szolgálat fontosságára. Emlékeztetett, hogy az Úr helyettünk is megfizette a tartozást, ezért hálával tartozunk neki.

Dr. Ledán István, a Debreceni Református Hit tudományi Egyetem adjunktusa, „Identitásunk újszövetségi alapjai” címmel tartott előadást. Az első keresztyének identitásválsága a közösen megélt hit akadálya volt. Pál erre vonatkozóan az 1 Kor 7, 17-24-ben arra tanított, hogy „mindenki abban maradjon meg az Isten előtt, amiben elhívatott”.

A szervezők nagyon jól tudták, hogyha a lélek készen is áll, attól még a test erőtlen, ezért ebédre hívták a jelenlévőket, ahol lehetőség nyílt az ismerkedésre és a régi barátságok felelevenítésére. Miután mindenki visszatért a helyére, az Érmelléki Református Egyházmegye intézményvezetőinek bizonyságtétele következett. Barabás Tünde elmondta, hogy az Érmelléki Református Diakónia Alapítványnak 130 támogatottja van, segítik a rászorulókat élelmiszer- és tanszertámogatással, továbbá találkozókat szerveznek a fogyatékkal élőknek. Személyes bizonyságtételében megvallotta: „Isten nem mindig úgy vezetett, ahogy én gondoltam, de mindenképp úgy, ahogy ő akarta. Mike Edit ismertette a Kécenlét Egyesület szolgálatát, amelynek része a szociális konyha, az idősek látogatása és a hátrányos helyzetű gyülekezetek korrepetálása. Bizonyságtételében az életük és szolgálatuk rögös útjáról úgy beszélt, mint Isten nevelőiskolájáról. A bihardiószegi gyülekezetből Pántya Emőke elszavalta két saját versét, majd Hegedüs Szabolcs énekkel szolgált. Ünnepélyes keretek között az egyházmegyék nőszövetségi elnöknői felavatták a dobai, tamásváraljai, bihardiószegi, Nagyvárad-biharpüspöki és a Nagyvárad-velencei zászlókat.

A záró istentiszteleten Papp Tiborné Mónika, a Tiszántúli Református Egyházkerület nőszövetségének helyettes titkára szolgált, utána pedig Bogya-Kis Mária nyugdíjas lelkipásztor mondott hálát imádságban. A találkozó közös úrvacsorával zárult.

Forrás: Királyhágómelléki Református Egyházkerület Facebook-oldala

Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük