Home Gyógyulás

Gyógyulás

04 aug

Gyógyulás

„Uram, légy kegyelmes hozzám! Gyógyíts meg engem!” (Zsoltárok 41,5)

„Gyógyíts meg engem!” – hangzik el naponta nagyon sok ember ajkáról a fohász. Sokféle betegségről és sokféle gyógyulásról hallunk a közvetlen környezetünkben és olvasunk a Szentírásban.

Az Ószövetségben kevesebb gyógyítási történet található ugyan, mint az Újszövetségben, de mégis vannak említésre méltó esetek, amikor Isten csodálatos módon gyógyított meg embereket a próféták által. Az Újszövetségben Jézuson kívül több apostol is gyógyított az Isten által kapott hatalom által. Az evangéliumokban összesen körülbelül 30 konkrét gyógyítási csoda van leírva, de Jézus gyakran gyógyított meg tömegeket is, amikor sokan gyűltek köré. A gyógyítások száma valójában jóval magasabb lehetett, mint amit lejegyeztek.

Amikor Dávid, a zsoltár szerzője, Isten kegyelmét és gyógyítását kéri, beismeri saját gyengeségét és az Úr iránti teljes függőségét. Mennyire fontos számunkra is, hogy felismerjük: nem saját erőnkből, hanem Isten kegyelme által tudunk igazán meggyógyulni. Dávid nemcsak testi gyógyulásért könyörög, hanem lelki egészségért is. Mindannyian tapasztalhatunk nehéz időszakokat, amikor testileg, lelkileg vagy szellemileg megtörtek vagyunk. Ilyenkor a legfontosabb dolog, amit tehetünk, az, hogy Istenhez fordulunk. Ahogy Jézus is mondta: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Mt 11,28). Ámen!

Uram Jézus! Légy kegyelmes hozzám! Gyógyíts meg engem! Gyógyítsd meg azokat, akikért naponta hozzád száll imám! Ámen!

Sebestyén Elek Előd