Home Hűséged őrizzen!

Hűséged őrizzen!

14 Júl

Hűséged őrizzen!

„Szereteted és hűséged őrizzen szüntelen!” (Zsoltárok 40,12b)

Jézus mondja: én vagyok a jó pásztor. „Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.” A jó pásztor vigyáz ránk itt, ezen a földön és az örök életben egyaránt.

Ez a rövid, de annál mélyebb igevers egy olyan ima, amelyet Dávid király írt, és amelyben kifejezi Isten iránti mély vágyát és bizalmát. Valamikor ő is pásztorfiú volt. Jól tudta mit jelent megőrizni a rá bízott nyájat. Később király lett. A rábízott népről is hűséggel gondoskodott. Dávid, aki sok nehézségen és üldöztetésen ment keresztül, tudta, hogy egyedül Isten ereje és szeretete képes megvédeni őt. Sok baj ér minket is. Isten szeretete mindenek felett áll, mert feltétel nélküli és állandó. Nem függ attól, hogy milyen hibákat követünk el, vagy milyen gyengeségeink vannak. Isten szeret minket és vigyáz ránk.

Lehet neked nem kell egy nyáj fölött őrködnöd, de rád is fontos kincseket bízott Isten: a szeretteidet. Mindazokat, akik melletted élnek. Tudom, nem könnyű sokszor egy ilyen „kicsi nyájra” sem úgy vigyázni, ahogyan azt szeretnénk.

Uram, szeretetben és hűségben őrizz minket és mindazokat, akiket ránk bíztál! Ámen.

Sebestyén Elek Előd