Home Templomaink Kárpát-medencében

Templomaink Kárpát-medencében

Templomaink Kárpát-medencében

Sokan szeretnek templomokat látogatni, de nem mindig tudják, hogy hova is induljanak el. Nekik jelent most igazán nagy segítséget az az új honlap, mely Kárpát-medencei templomokat mutat be, ad meg pontos koordinátákat az elérésükről. A különböző felekezetű templomokat nemcsak megtekinthetjük, hanem néhány fontos információt is olvashatunk róluk. A honlapon egyelőre 100 templomról összesen 1404 panorámafotó látható, ám a kínálat a tervek szerint nőni fog.

„Célunk bemutatni 360º-os virtuális séták által a Kárpát-medence épített örökségének legszentebb épületeit, a templomainkat. Nem teszünk kivételt, lehet új építésű templom vagy közel ezeréves, romos állapotú vagy frissen felújított – mi ezeket felkeressük, fotózzuk, összeszerkesztjük, és közzétesszük 360º-os virtuális séták formájában a projekt honlapján és a Google Térképen is. Bízunk benne hogy meg tudjuk győzni azokat az utazókat, akik látnivalót keresnek a Google Térképen, hogy fizikailag is keressék fel és csodálják meg kultúránk, hagyományaink és hitünk alapvető értékeit” – írja Mihálydeák Antal fényképész.

A templomok fotózása előreláthatólag egy több évig tartó gyűjtői munka lesz. Szeretnék, ha évente legalább száz templom digitalizálása történne meg. Így egy pár év alatt akár 200-300 templom virtuális sétája is elérhetővé vállhat a templomaink.eu honlapon.

Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük