Home Idősek vasárnapja Nagykároly-Kertvárosban

Idősek vasárnapja Nagykároly-Kertvárosban

Idősek vasárnapja Nagykároly-Kertvárosban

A Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség templomában október 1-én ünnepelték meg az idősek vasárnapját. Az ünnepi istentiszteleten Balogh Nikolett segédlelkész hirdette Isten igéjét, a 3az1-ben együttes tagjai pedig verses-énekes műsorral örvendeztették meg a gyülekezetet.

„Az Idősek világnapja alkalmából a kertvárosi gyülekezetben is megünnepeltük az IDŐSEK VASÁRNAPJÁT, amely az idős emberekről, az ő tiszteletükről szólt. Az igehirdetés alapigéjét a meghívón is szereplő igevers képezte: „Vénségetekig ugyanaz maradok, ősz korotokig én hordozlak! Én alkottalak, én viszlek, én hordozlak, én mentelek meg.” (Ézs 46,4)

Balogh Nikolett segédlelkész igehirdetésében könnyekig meghatotta a templomban jelenlévőket, az örök fiatalokat és a fiatalabbakat is.  Beszélt arról, hogy mennyire fontos szerepe van az idős embereknek egy közösségen belül, és hogy ők is lehetnek hasznos tagjai a társadalomnak. Szerepük van a gyülekezetek életében és a világban is, azaz szükségünk van rájuk. Majd kifejtette, hogy Isten alkotott meg minket, gyönyörködik bennünk, és Ő szépnek láttja még az idős testvéreket is. Ő visz minket át a nehézségeken. Ő hordoz minket. Ismeri minden nyomorúságunkat, fájdalmainkat, félelmeinket. Az Ő kegyelme, szeretete képes megmenteni a benne hívőket minden bajtól.

Igehirdetés után egy rövid műsorral kedveskedtünk a szépkorúaknak. A 3az1ben együttes tagjai Lőrincz Szilveszter és Tünde, valamint Tolnay István megható énekekkel köszöntötték az időseket, melyet szép idézetek, versek tettek még felemelőbbé Tolnay Adrien tolmácsolásában.

Istentisztelet után sor került a szeretetvendégségre, melyet külön köszönünk a nőszövetségi tagoknak, akik finom süteményeket adományoztak erre az alkalomra. Isten áldását, jó egészséget, tartalmas, boldog életet kívánunk minden szépkort megélt testvérünknek!” – írják az egyházközség közösségi oldalán.

Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük