Home Szeptember végén – Petőfi 200

Szeptember végén – Petőfi 200

Szeptember végén – Petőfi 200

A Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség jótékonysági estet szervezett szeptember 22-én, melynek bevételét a hibrid orgona továbbépítésére fordítják.

A SZEPTEMBER VÉGÉN – PETŐFI 200 verses-zenés jótékonysági estet a Kálvin-központban szervezték meg, melyen Dénes István Lukács, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület főjegyzője tolmácsolta Isten igéjét a Zsoltárok 100,1-5 igeszakasz alapján. Az igehirdető emlékeztetett: a templom úgy az igazi, ha fel van szerelve haranggal, kényelmes padok vannak benne. Nagyon jó, ha orgona is van a templomban, amivel dicsérhetjük az Urat, ahogy azt megszoktuk elődeinktől. A közösségért való szolgálatra hívta fel továbbá a figyelmet. Egy közösségben mindenki megtalálhatja azt a helyet, ahová beépülhet és szolgálhat. Az új templom építéséhez is sok tégla kellett, melyeknek egyenként mind-mind fontos szerepük volt. Ugyanúgy a gyülekezeten belül is minden személy egy-egy élő kő. Mindenki nagyon fontos és pótolhatatlan a közösség számára. Azt kívánta a gyülekezetnek, hogy tudjanak együtt lenni a szolgálatban és közösségépítésben a jövőben is.

Az igemagyarázatot kulturális műsor követte, melyen fellépett Marosán Csaba kolozsvári színművész, fuvolán közreműködött Vajas Emőke. Énekes műsorával színesítette és tetté felemelőbbé az estet a Pro Ecclesia énekkar és a 3az1-ben kultúrzene együttes.

Tolnay István esperes elmondta, hogy az eseményt az elmaradt Júlia-bál helyett szervezték meg. „Mai jótékonysági alkalmunk célja adománygyűjtés az új templom hibrid orgonájának felépítésére. Mi abban bízunk, hogy a meglevő virtuális orgona mögé hamarosan oda fog kerülni egy gyönyörű szép sípos orgonatest is, és a kettő együtt alkot majd – talán Partiumban és Erdélyben egyedülálló módon – egy ú.n. hibrid orgonát. Ennek az értéke mintegy 31000 euró” – közölte a lelkipásztor.

A különleges élményeket nyújtó jótékonysági est svédasztalos vacsorával ért véget. Az esemény megszervezésének fő támogatója Magyarország Kormánya, azon belül a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap, de további támogatások érkeztek a nagykárolyi Alconor Company és a Varga Quattro cégektől, illetve a következő magánszemélyektől: Dallos László és Adél, Szalay Csaba és Rodica, Papp Zsolt és Éva, Virág Katalin, Ofrim Rareș, Kovács Ibolya, Tolnay Adrien és Balogh Nikolett. „És végül, de nem utolsósorban köszönet minden jelenlevőnek, hogy eljött, s amikor most lélekben feltöltekezve eltávozunk a templomból, ne felejtsük el, hogy a jókedvű adakozót szereti és megáldja az Isten” – mondta zárszóként Tolnay István esperes, a gyülekezet lelkipásztora.

Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük