Home Az összetartozás kenyere kerül az úrasztalára

Az összetartozás kenyere kerül az úrasztalára

Az összetartozás kenyere kerül az úrasztalára

A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program keretében összeöntött búzából készült kenyerek kerülnek a Nagykárolyi Református Egyházmegye több templomában is az úrasztalára újkenyér ünnepén. A Partiumi Falugazdász Hálózat által felajánlott kenyerek Bogdándra, Érkávásra, Érkőrösre, Érmindszentre, Érszakácsiba, Hadadra, Gencsre, Királydarócra, Krasznamihályfalvára, Lelébe, Magyarcsaholyba, Magyargéresre, Nagykároly-Kertvárosba, Pelekeszibe, Piskoltra, Szilágypérbe, Szilágyszérbe, Tasnádra és Tasnádszántóra jutottak vagy jutnak el attól függően, hogy az adott teleülésen augusztus 20-án vagy 27-én tartják meg az újkenyér ünnepét.

A program keretében Magyarország összes megyéjéből és sok településéről, valamint a Kárpát-medence magyar lakta területeiről összegyűjtik a felajánlott búzát, majd az ünnepélyes összeöntés és őrlés után készítik el az úrvacsorai kenyereket.

Térségünkben, a Bihar, Szatmár, Szilágy és Máramaros magyar lakta településeiről felajánlott kenyérbúza-adományokat az összetartozás kifejezéseként Sarmaságon (Szilágy megye) öntötték össze július 23-án a Partiumi Falugazdász Hálózat és a szilágysági magyar gazdaközösség tagjai.

Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük