Home Idősek vasárnapját tartottak Szilágyszérben

Idősek vasárnapját tartottak Szilágyszérben

Idősek vasárnapját tartottak Szilágyszérben

„Igyekezzünk megkeresni és meģlátni azt az Istent, aki vénségünkig, ősz korunkig hordoz” – hangzott a biztatás Csürös Róbert lelkipásztor ajkáról a szilágyszéri templomban október második vasárnapján.

Negyedik alkalommal szervezték meg Szilágyszérben az idősek vasárnapját, melyen ezúttal is szép számban vettek részt gyülekezeti tagok. Közel nyolcvan hetven évet betöltött személy tartozik a közösséghez, akiknek csaknem fele ott volt az istentiszteleten.

Csürös Róbert lelkipásztor igehirdetésében Simeon története alapján beszélt arról, hogy mit tanít a Biblia az öregségről. Az eltelt évek nemcsak mennyiségi, hanem minőségi időt is kell jelentsenek egy-egy személy számára. Az Istentől ajándékba kapott évek testi és lelki növekedést kell hozzanak. Akkor jelentenek áldást az időskori évek, ha a testi és lelki öregedés összhangban van egymással. Simeon Isten vezetése szerint élt, nemcsak az évek teltek el felette, hanem közben lelkileg, szellemileg is érettebb lett.

Az idősek vasárnapjának megszervezésében a lelkipásztornak a gyülekezet presbitériuma és nőszövetsége segített. A kórus tagjai énekes-verses műsorcsokorral köszöntötték a szépkorúakat. Az ifjak közül Nagy Kasza Emília szavalt alkalomhoz illő verset. Az egyházközség vezetősége egy-egy emléklappal és virágszállal ajándékozta meg az idős gyülekezeti tagokat. Az ünnepség szeretetvendégséggel ért véget. Az idősek hozzátartozói süteményekkel és üdítővel kedveskedtek megöregedett szüleiknek, nagyszüleiknek.

Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük