Home Tedd, amit Isten kér!

Tedd, amit Isten kér!

24 Júl

Tedd, amit Isten kér!

„Lásd, a kezedbe adom Jerikót és királyát vitéz harcosaival együtt. Járjátok hát körül a várost, valamennyi harcos kerülje meg egyszer: így tégy hat napon át! Hét pap vigyen hét kosszarvból készült kürtöt a láda előtt!” (Józsué 6,2-4)

Hogyan indulunk el céljaink megvalósítása felé? Mindig újabb és újabb terveink vannak, amiket szeretnénk kivitelezni. Ezekhez hozzáfoghatunk úgy is, hogy a saját magunk tudására és erejére támaszkodunk, és hozzáfoghatunk úgy is, hogy Isten segítséget és útmutatását kérjük. Ha pedig Isten az igén keresztül üzen nekünk, akkor azt úgy is tegyük, ahogy kéri!

Isten megígérte Józsuénak és a választott népnek, hogy a kezükbe adja Jerikót. A népnek azonban azt kellett tennie, amit Isten rendeletbe adott. Józsuéék azt is tették, amit Isten kívánt tőlük és sikeresen bevették Jerikót. Te azt teszed-e, amit Isten kér tőled? Indulj hittel, ahogy erre Pintér Béla egyik énekének sorai is biztatnak:

„Indulj el, ne mondd, hogy messze még a cél,
S hogy eltűnt végleg szíved mélyéről a remény!
Indulj el, az utad végén vár
Isten kezében a koronád!” Ámen.

Uram, köszönöm, hogy mindig velem vagy. Bármilyen kihívás álljon előttem, tudom, hogyha a te akaratodat követem, minden óriásinak tűnő kőfal leomlik előttem. Ámen.

Sebestyén Elek Előd