Home Falumúzeum Érmindszenten

Falumúzeum Érmindszenten

Falumúzeum Érmindszenten

Az Ady emlékházon kívül más nevezetességei is vannak Érmindszentnek. Aki ellátogat a kanyargós utacskákkal tarkított településre, érdemes megnézze a falumúzeumot és a református templomot is.

A református parókia épületében, a gyülekezet asszonyainak kezdeményesésére egy kis falumúzeum jött létre. Mivel ebben nem lakik senki és három szoba üresen állt, így az egyik szobát berendezték az otthonaikban található régiségekkel. Mindenki szétnézett a padláson, pincében, kamrában és a háza körül. Összegyűjtötték a régi szövéssel, fonással kapcsolatos tárgyakat, szekrényeket és falvédőket. Ezeket elhozták, és egy szobában kiállították, amit immár bárki megtekinthet. Főleg azok, akik városról jönnek, vagy az Ady ünnepség kapcsán látogatnak el a gyülekezetbe, figyelik nagy érdeklődéssel a kiállítást – tájékoztatott Balla Árpád lelkipásztor.

A tárlat bármikor megtekinthető, nincs látogatási program. A harangozónőt kell felkeresni, aki a templom közvetlen közelében lakik. Tőle lehet érdeklődni, és ő szívesen bemutatja a régiségeket, akár hétköznap vagy vasárnap is. Nincs kötelező díj, mindenki szabad belátása szerint adományozhat a gyülekezet részére, amit egy dobozban helyezhet el. A parókia épülete épp a református templom mellett található, úgy hogy könnyen megtalálhatják az ide utazók, és meggyőződhetnek arról, hogy valóban érdemes volt meglátogatni a falumúzeumot.

Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük