Home Változatos imanapok

Változatos imanapok

Változatos imanapok

A Nagykárolyi Református Egyházmegye több gyülekezetében is megszervezték a Kárpát-medencei imanapot. Idén minden egyházközségben külön került erre sor. A nőszövetségek széleskörű kreativitását igazolja, hogy a megszokott imanapi liturgiát több helyen is más programokkal egészítettek ki.

Bár októberben még egyeztetések zajlottak arról, hogy december első vasárnapján az ákosi egyházközségben szervezik meg az imanapot, később az egyházmegye nőszövetségi vezetősége a járvány terjedésének korlátozása miatt mégis úgy döntött, hogy ebben az évben mindenki a saját gyülekezetében tartsa. December első és második vasárnapján sort is kerítettek ezekre az alkalmakra. Volt, ahol az istentisztelet keretén belül a templomban, máshol pedig külön időpontban a gyülekezeti teremben szervezték meg. Az imádságok felolvasása mellett volt, ahol a nőszövetség nyílt napot tartott, csigatésztát sodort, mézeskalácsot vagy adventi díszeket készített, karácsonyi csomagot állított össze vagy épp zenés adventi istentisztelettel kötötte egybe az alkalmat. A Nagykárolyi Református Egyházmegye 10 egyházközségének nőszövetsége csatlakozott a programhoz: Dobra, Domahida, Érendréd, Érkőrös, Érszakácsi, Hadad, Piskolt, Nagykároly-Kertváros, Szilágyszér és Tasnád.

A nőszövetségek visszajelzései alapján bármennyire is sikeres volt az otthon megtartott imanap, mégis sokan hiányolták a többi nőszövetséggel való találkozást és a közös beszélgetéseket. „Minden egyes évben a nőszövetségnek két találkozási alkalma van: a tavaszi csendesnap és a decemberi imanap. Az asszonyok erre készülnek, ők ezeket várják. Ilyenkor elmondanak egy-egy verset is, találkoznak egymással és beszélgetni lehet. Úgy, hogy ezt a mostani gyakorlatot mi nem fogjuk megtartani. Ahogy lehet közös helyen tartjuk meg az imanapot. A visszajelzések alapján ez csak kényszermegoldás volt” – nyilatkozta kérdésünkre Tőtős Beáta Margit egyházmegyei nőszövetségi elnöknő.

Minden évben december első vasárnapján emlékeznek a Kárpát-medencében élő reformátusok a 2005-ös anyaországi népszavazásra, amikoris külhoni magyarként nem kaphattunk magyar állampolgárságot. Ilyenkor a nőszövetségek össze szoktak gyűlni együtt emlékezni és imádkozni nemzetünkért, vezetőinkért. Az imanapi anyagot idén a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Nőszövetsége állította össze. Az imanap bibliai mottója Pál apostolnak a Rómabeliekhez írt levelének 8. részének 28. verse: „Akik Istent szeretik, minden javukra van”.

Dobra
Domahida
Érendréd
Érkőrös
Érszakácsi
Hadad
Piskolt
Nagykároly-Kertváros
Szilágyszér
Tasnád

Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük