Home Március idusa Nagykároly-Kertvárosban

Március idusa Nagykároly-Kertvárosban

Március idusa Nagykároly-Kertvárosban

Az 1848-as szabadságharc és az azt megelőző reformkor számos nemeslelkű, önzetlen és elkötelezett hazafit adott a magyar nemzetnek, akiket a népünk akkori közössége szívvel, lélekkel tudott hiteles emberekként követni a szabadságharcba –  fogalmazott Tolnay István esperes vasárnap délelőtt a nagykárolyi Kálvin-központban tartott ünnepi megemlékezésen.

Az esperes az 1Thessz 5,11-15 igeversek alapján hirdette Isten igéjét. Pál apostol arra kérte e thesszalonikabelieket, hogy becsüljék meg elöljáróikat, azokat, akik felelősséget mernek vállalni egy közösségnek a vezetéséért, azokat, akik megannyi plusz terhet vállalnak fel a közösség megtartásának és megmaradásának az érdekében. Az igehirdető a térségünkben zajló háborús konfliktusra kitérve hangsúlyozta: „Legyen ma különösen az ünnepi vágyunk az, hogy legyen béke, szabadság, egyenlőség, testvériség! Legyen bennünk elég hit, remény és szeretet, amely a fegyverek hangja és látványa nélkül képes a békét és a reményteljes jövendőt munkálni Istennek, a mi Atyánknak akarata szerint!”

A Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség templomában március 13-án tartott istentiszteletet Marosán Csaba kolozsvári színművész Intés az őrzőkhöz című előadása és a Pro Ecclesia kórus énekei tették ünnepélyesebbé. Az istentisztelettel párhuzamosan a gyülekezeti teremben Holló Éva gyermekfoglalkozást tartott a kicsik számára. Az óvodapedagógusnak a foglalkozás levezetésében az ifisek segítettek.

Bejegyzés: Sebestyén

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük